01 jan. 2025 Nijntje Beweegdiploma, meerdaags
  • Overige
  • Gymnastiek
  • Gymkids
  • Kleuters/Peuters
  • Beweeg diploma
  • Niveau 3

Campus-header-NBD.png#asset:7651


'nijntje Beweegdiploma' voor 2-6 jarigen
Bewegen is een belangrijk onderdeel van de opvoeding en bepalend voor de motorische, cognitieve en sociale ontwikkeling van het jonge kind. De KNGU speelt hier op in en heeft een beweegprogramma 'Het nijntje Beweegdiploma' ontwikkeld voor kinderen van 2-6 jaar. Een beweegprogramma waarbij het kind op een speelse manier de motorische vaardigheden ontwikkelt door oefeningen vanuit verschillende beweegthema’s als huppelen, gooien, vangen, hinkelen, springen, balanceren, etc. Na het volgen van deze speelse bewegingslessen, krijgen de kinderen, als ze de vaardigheden beheersen, een leuk 'nijntje Beweegdiploma'.

Het halen van het 'nijntje Beweegdiploma' moet net zo vanzelfsprekend worden als het zwemdiploma.

Waarom een nijntje Beweegdiploma voor kinderen van 2-6 jaar?
In de leeftijdsperiode van 2-6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen de gezichts- en evenwichtszintuigen, de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid van het kind. Het is dan ook belangrijk om hier als ouders en beweegaanbieders op in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang voor een gezond gewicht. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

KNGU keurmerk 'nijntje Beweegdiploma'
Clubs die het 'nijntje Beweegdiploma' aanbieden hebben het KNGU keurmerk 'nijntje Beweegdiploma'. Voorwaarde voor het keurmerk is, dat de club is aangesloten bij de KNGU. Het technisch kader dat les geeft aan deze doelgroep heeft de KSS opleiding kleuters, of applicatie kleuters of een eendaagse scholing Gymkids gevolgd.

Instroomcriteria voor nijntje Beweegdiploma meerdaags met toets op laatste dag:

- Diploma SPW-SPH

- Diploma RSL-A

Opleidingsschema nijntje beweegdiploma

Aanwezigheidsverplichting: 100>#/p###


Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 6 punten
Discipline(s):
- Gymnastiek
- Gymkids
- Kleuters/Peuters
- Beweeg diploma

Locatie
Inschrijven niet mogelijk locatie/data volgen zsm

Routebeschrijving

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×