18 mei 2019 Inspiratiedag het Jonge Kind
  • Bijscholing niveau 3
  • Ouder en Kind
  • Kleuters/Peuters
  • Beweeg diploma
  • Het Jonge Kind
  • Niveau 3

Wil jij nóg meer weten over bewegen met kinderen? Leer en ervaar tijdens deze actieve inspiratiedag meer over bewegen met jonge kinderen. Zie hieronder alle informatie over het programma en de workshops die je kan volgen. Kies drie workshops uit. De keuze kan je maken bij je inschrijving via de extra opties. Wacht niet te lang en zorg ervoor dat jij jouw workshop naar keuze kan volgen. Vol is vol! Inschrijven kan t/m 6 mei dus wacht niet te lang!

Programma 18 mei

08.45 uur

Ontvangst

09.15 uur

Plenaire opening

09.45 uur

Inspiratieronde 1

11.15 uur

Pauze

11.30 uur

Inspiratieronde 2

13.00 uur

Lunch

13.45 uur

Inspiratieronde 3

15.15 uur

Einde

Workshopsessies 

Naam workshop

Docent

Ronde 1

Ronde 2

Ronde 3

Bijzondere bewegingspatronen bij jonge kinderen

Anne Schoot

x

x

 

Nieuwe dansideeën voor het jonge kind

Marsha Kerster

x

x

x

Thematisch gericht werken in de gymles

Gerdien Jansen

x

 

x

Zelfvertrouwen stimuleren

Tischa Neve

x

x

x

Circus met jonge kinderen

 

 

x

x

Communiceren met ouders

Angelien van der Velden

x

x

x

Keuzes workshops

Circus met jonge kinderen
Workshop-circus-zonder-circusspullen:
Circus is hartstikke leuk om te doen. Het spreekt tot de verbeelding, het stimuleert de creativiteit, de motorische vaardigheden én de samenwerking! Vaak horen we dan het argument: maar we hebben geen circusmaterialen. Daarom bieden wij deze workshop aan. Want je kunt circus doen met de materialen die al op school of in je gymzaal aanwezig zijn!

We maken gebruik van springtouwen, hoepels, pittenzakjes en elkaar. Na de workshop ga je naar huis met een rugzak vol ideeën en praktische tips! Laat die kinderen maar komen.

Bijzondere bewegingspatronen bij jonge kinderen            
Docent: Anne Schoot, kinderfysiotherapeut

Hoe verloopt de ontwikkeling bij een kind? Wat als de ontwikkeling anders loopt dan “normaal”? Hierbij kun je denken aan:

* Moeite met het aanleren van motorische vaardigheden (wat is daarvan de reden en wat is passend bij dit kind?)
* Hypermobiliteit, platvoeten, X en O benen, tenenlopen en veel vallen.
* Veel voorkomende problemen bij jonge kinderen, zoals: pijn aan de benen en mank lopen.

Communiceren met ouders
Docent: Angelien van der Velden, Communicatietrainer en coach bij Confriends Training en Advies

Je herkent het vast wel. Sommige ouders lijken helemaal niet betrokken bij het sportplezier van hun kind. Terwijl andere ouders vooral bezig zijn met de sportprestaties van hun kind. Hoe communiceer je als trainer effectief, oplossingsgericht en professioneel met de verschillende ouders?

In deze energieke korte workshop ga je aan de slag met: Hoe kan je samenwerken met de ouder voor een optimaal sportplezier voor het kind? Investeer in je communicatievaardigheden en deel je successen. Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in voor deze workshop.

Nieuwe dansideeën voor het jonge kind
Docent: Marsha Kerster, pedagoog en ervaren dansdocent met een passie voor het jonge kind

Wil jij je les speelser en creatiever maken? Wil je nog beter aansluiten op de belevingswereld van het jonge kind? In deze workshop krijg je praktische handvatten om op een laagdrempelige manier muziek en creativiteit toe te voegen aan jouw les. Veel doelen van het nijntje Beweegdiploma komen voorbij. Hier wordt muziek en een verhaal aan toegevoegd en je maakt de beleving voor het jonge kind compleet. Zó krijg je iedereen in beweging!

Thematisch gericht werken in de gymles
Docent: Gerdien Jansen, leerkracht, kinderyogadocent, workshopleider, kinderboekenschrijfster en inspirator om meer te spelen en te bewegen met het jonge kind

Door thematisch te werken speel je in op de belevingswereld van het jonge kind. De dierentuin, het bos, het strand, de kinderboerderij zijn thema’s die jonge kinderen aanspreken. Wat kun je doen met bijvoorbeeld het thema ‘Lente’? Met behulp van diverse materialen zullen de deelnemers geïnspireerd worden om meer met thema’s, spel, dans en kinderyoga te doen. Voorbeeld: Gerdien neemt onder andere een doos met plastic eendjes mee en zal daar omheen de gymdocenten prikkelen om zelf ook meer thematisch hun gymles in te richten.

Zelfvertrouwen stimuleren
Docent: Tischa Neve, kinderpsycholoog, opvoedkundige én moeder.

Jonge sportende kinderen stimuleren, motiveren, mee laten werken en zelfvertrouwen geven is best een hele klus! Hoe benader je ze positief, geef je effectief complimenten, geef je feedback en stel je grenzen? Hoe help je kinderen tussen de 3-6 jaar groeien en mee te werken en te luisteren?

Als trainer kan je een hele belangrijke rol spelen bij het stimuleren van zelfvertrouwen van de kinderen in je gymles. Ik laat je graag zien hoe én geef tijdens deze lezing veel praktische tips waar trainers en ouders meteen mee aan de slag kunnen gaan.

In deze interactieve deelsessie deelt kinderpsychologe en opvoedkundige Tischa Neve haar ervaring en kennis en geeft zij vele praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Instroomvoorwaarden: minimaal 16 jaar en in het bezit van een niveau 2 diploma.

Data

18 mei 2019

08.45 t/m 15.15

Niveau: Niveau 3
Licentieverlenging: 8 punten
Discipline(s):
- Ouder en Kind
- Kleuters/Peuters
- Beweeg diploma
- Het Jonge Kind

Locatie
De Smeltkroes
Kijkakkers 1
6026 ER
Maarheeze
Tel: 0494 593219
Routebeschrijving

Kosten:
Geen lid: €85,00
Lid met verlopen licentie: €85,00
Lid met geldige licentie: €85,00

Contactpersoon

Serviceteam Support

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×