Kies een sport

Wedstrijdzaken

Coronavirus

Voor de actuele informatie over het coronavirus en de KNGU activiteiten verwijzen wij u naar onze homepage.
Wij volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM.

Fotografie en AVG

Op deze pagina vind je de werkwijze rondom AVG en fotografie, en richtlijnen voor het maken van foto’s en video’s.

Voor media toegang tijdens diverse evenementen en wedstrijden van de KNGU is een accreditatie nodig. De Algemene voorwaarden accreditatie zijn van toepassing op alle evenementen van de KNGU (tenzij anders vermeld).

Harmonisering wedstrijden seizoen 2019/2020

Vanaf het wedstrijdseizoen 2019-2020 zullen er uniforme regels en afspraken gelden bij alle landelijke, district en regionale wedstrijden. 

Hieronder staan alle afspraken en documenten op een rij:
Met de organisatoren van de wedstrijden zijn “organisatieovereenkomsten” afgesloten. Hier vindt u het standaard formulier om de juryvergoeding te kunnen declareren. Er is een standaardvergoeding (per discipline bepaald) voor zaalhuur, verzorging vrijwilligers en EHBO. Lees meer in de nadere uitleg over de vier verschillende organisatie overeenkomsten voor wedstrijden.

-  Voor alle disciplines is er één “inschrijfgeldenmatrix”.
-  Alle juryleden in alle disciplines krijgen een reiskosten- en een dagdeelvergoeding van € 5,- per dagdeel.
-  In alle disciplines en alle districten worden entreegelden gevraagd bij wedstrijden. De entreegelden liggen tussen de € 2,- en € 5,- per district. Districten die voor het eerst starten met het heffen van entreegelden starten met € 2,-. Alle entreegelden zijn voor de organisatoren van de wedstrijden (* m.u.v. dans).

Uitgangspunt is dat op basis van de KNGU-vergoeding en de inkomsten uit de entreegelden de organiserende vereniging € 250,00 overhoudt aan het organiseren van een wedstrijd. Bij een aantoonbaar lager resultaat kunt u contact opnemen met de betrokken consulent. Dan zal het tekort aangevuld worden tot € 250,00. De KNGU vindt het van groot belang dat een vereniging er geen geld op toelegt bij het organiseren van een wedstrijd.

Alle rayons blijven hun eigen organisatiestructuur houden. Zij  bepalen, binnen hun rayon, de hoogte van de inschrijfgelden en de vergoedingen aan juryleden met daarbij het uitgangspunt 'kostenneutraal'.

In 2020 zal de harmonisatie geëvalueerd worden. Tot die tijd zijn dit de vaste afspraken die de KNGU hanteert bij het organiseren van haar wedstrijden.

Wil je informatie toevoegen of documenten aanleveren? Klik dan hier.

Vragen over de harmonisatie kunt u stellen via harmonisatie@kngu.nl

Yolanda 2717
Yolanda Ponstein 1121 Dsc 1638
Yolanda Ponstein 1237 Dsc 2074
Yolanda Ponstein 1719 Dsc 4029
Yolanda Ponstein 1159 Dsc 1928

Foto's: KNGU/Yolanda Simarro

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×