Menu

Landelijk

Beste dansleiding,

Op deze pagina vinden jullie uitgebreide informatie m.b.t. de inschrijving Dance2.

Naast de bekende voorwaarden zijn er dit seizoen ook enkele vernieuwingen waarover we jullie graag informeren.

Dance2 is toegankelijk voor alle dansgroepen, ongeacht leeftijd en/of niveau. Dance2 betreft demonstratiesport en is niet wedstrijd-gerelateerd. Wij hanteren dus geen wedstrijdreglement.

Bij Dance2 kan je helemaal uitpakken met je dans qua thema, muziek, showkleding en nog veel meer. Dance2 heeft daarmee een hoge FUN-factor.

 Inschrijfperiode:

De inschrijving start op donderdag 10 oktober 2019 (08:00u) en sluit op donderdag 31 oktober 2019 (23:59u).

Let op: de deadline is ECHT de deadline!! Wil je daarna nog inschrijven, dan kun je in het meest gunstige geval alleen nog geplaatst worden als en waar er nog plek is. Er wordt dan niet gekeken naar je voorkeur. Bovendien betaal je dan € 5 meer per dans!

Maximaal aantal dansen per demo/dag:

Als deelnemende vereniging/dansschool mag men met maximaal 6 dansen deelnemen aan 1 show. Bij een dubbele show wordt het aantal dansen verdubbeld. Bij een drievoudige show blijft het maximale aantal dansen per vereniging per dag op 12 staan. Voor de organiserende vereniging staat het maximale aantal op 8 (enkele show) en 16 dansen (dubbele/drievoudige show).

 

Deelnemende vereniging

Organiserende vereniging

1 demo per dag

6

8

2 demo’s per dag

12

16

3 demo’s per dag

12

16

 

 Inschrijfprocedure:

Ben je lid van de KNGU dan schrijf je in via het loket https://loket.kngu.nl. Je logt in met het relatienummer en wachtwoord van je club. Je kunt na inloggen direct van start met inschrijven! 

Hier maak je 2 keuzes:

 • naar welke demo je wilt (plaats). Je schrijft je in op de gewenste datum/dag.
 • Of je wel of niet kans wilt maken op een uitnodiging voor de Dance2Show (voorheen was dit de keuze tussen DEMO en IMPRESS)

Wij hanteren het principe VOL=VOL! Zit een show vol, dan vervalt de mogelijkheid om je daarvoor in te schrijven. Je kan dan alleen nog inschrijven op de openstaande shows.

Daarnaast wordt er gevraagd om verenigingsinformatie en je NAW-gegevens.

(Let op dat je de verenigingsnaam laat staan en dat je bij teamnaam niets invult.)

Na de inschrijving wordt er een bevestiging gestuurd naar jou als leiding en naar het mailadres dat gekoppeld is aan het verenigingsnummer waarmee je je inschrijft, vaak is dit het mailadres van het secretariaat of de ledenadministratie. Heb je niets ontvangen, controleer dan ook altijd even je spambox.

Ook niet KNGU-leden kunnen aan dansevenementen van de KNGU deelnemen. Per dans dient een inschrijfformulier en een invulformulier bijgesloten te worden waarin alle deelnemers van de dans vermeld worden. Bij deze inschrijving per e-mail ontvang je een bevestiging. Net als voorgaande jaren ben je bij inschrijving reeds deelnemersgeld verschuldigd (HR. 3.13.1). KNGU-leden hebben voorrang bij inschrijving. Wil je je inschrijven als niet-KNGU lid, mail dan naar: inschrijvingendance2@dans.kngu.nl

Voorwaarden inschrijving:

 • De inschrijving in oktober is definitief. Keuzes die in het loket worden maakt, kunnen naderhand niet meer gewijzigd worden.
 • Alle bij de KNGU aangesloten clubs kunnen zich als deelnemer inschrijven via de digitale inschrijfmodule.
 • Niet-KNGU leden kunnen zich door middel van een aparte procedure inschrijven.
 • Indien niet alle inschrijvingen geplaatst kunnen worden, krijgen KNGU-leden voorrang bij deelname.
 • Elke dans mag je maar 1 keer laten zien op een Dance2. Je mag dus geen dans van vorig seizoen nóg een keer laten zien en je mag 1 dans niet inschrijven op meerdere demo's. Je mag wel met 1 groep meerdere dansen laten zien.
 • Na inschrijving vindt er GEEN RESTITUTIE plaats van het deelnemerstarief; inschrijven = betalen. Hiermee ga je akkoord bij de inschrijving in het loket.

WAT IS ER ANDERS...? DEMO / IMPRESS & FEEDBACK

Afgelopen dansseizoen hebben we nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd; zo hebben wij het inschrijven verdeeld in 2 categoriën, te weten Demo of Impress. Zoals wij er nu op terugkijken was dit een mooie ontwikkeling. Echter hebben wij in de praktijk gemerkt dat dit (nog) niet helemaal het wenselijke resultaat heeft geboekt zoals wij gehoopt hadden. Dit heeft, na onderzoek, te maken gehad met verschillende oorzaken:

 • In praktijk blijkt dat deelnemende leiding/groepen zich niet altijd goed weten in te schatten. Sommige groepen deelden zich te laag in, demo i.p.v. Impress, en andersom. Hierdoor kwam niet iedereen tot z'n recht.
 • Uit evaluatie kwam naar voren dat veel groepen graag feedback willen ontvangen. Aangezien dit niet bij de “demo” kon hadden groepen zich om deze reden ingeschreven bij de verkeerde categorie.
 • Het splitsen van beide categoriën in aparte shows bleek lastig voor het goed verdelen en indelen van de shows.

Wat betekent dat voor dit jaar?

 • We hebben de keuze voor Demo of Impress uit het loket gehaald. Wel krijg je de vraag of je een kans wilt maken op een eventuele uitnodiging voor de Dance2Show. Hiermee geef je in princpe al aan dat je vermoedt dat jouw dans / act wellicht in aanmerking kan komen hiervoor. Onze selecteerders zullen op basis van deze informatie de dans /act beoordelen en van feedback voorzien.
 • Ook hebben we besloten dat ALLE leiding / choreografen van de deelnemende groepen om feedback mag komen vragen, ongeacht hoe er is ingeschreven. Uit de evaluatie kwam naar voren dat veel groepen in de demo-categorie afgelopen seizoen ook graag feedback wilden ontvangen zodat ze hun dansen nog meer kunnen laten groeien.

TARIEVEN

Deelnemerstarieven Dance2:
KNGU-vereniging/dansschool: € 30,- per dans
Niet KNGU-vereniging/dansschool: Per dans is een tarief van € 8,- per deelnemer verschuldigd.

Dance2Show

Aan het einde van het Dance2 seizoen is er de landelijke Dance2Show. De mooiste, leukste, schattigste, meest spectaculaire of meeslepende dansen krijgen hier nogmaals een professioneel podium. De werkgroep stelt hiervoor een programma samen van de meest opvallende dansen uit Dance2.

Deze groepen krijgen op de jaarlijkse Dance2Show nogmaals de gelegenheid hun dansen te tonen. Dit keer op een groot podium voor een groot publiek. Let wel, de Dance2Show moet beslist niet worden gezien als finale van een competitie, maar als feestelijke afsluiting van een geslaagd showseizoen. Het is een ‘extraatje’ of ‘kadootje’.

SOCIAL MEDIA

Wil je op de hoogte blijven van Dance2, dan kun je ons ook volgen op facebook https://www.facebook.com/Dance2 en instagram #dance2_kngu

Schema Dance2

DANCE2 | MARKELO
Zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020

DANCE2 | NIEUWEGEIN
Zaterdag 21 en zondag 22 maart 2020

DANCE2 | SITTARD
Zaterdag 4 april 2020

DANCE2 | WADDINXVEEN
Zaterdag 18 en zondag 19 april 2020

DANCE2 | TWELLO
Zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020

DANCE2 | KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
Zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020

Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×