Menu

Internationaal

Foto-RG.jpg#asset:8261

Deelname Guimagym Cup Portugal

In het weekend van 1 en 2 juni 2019 nam ritmisch gymnaste Cheyenne Stoffer van GTV de Badhoeve namens Nederland deel aan haar tweede FIG-wedstrijd van het seizoen: de Guimagym Cup in Portugal. Op zaterdag nam de 15-jarige deel met hoepel, bal, knots en lint voor het algemeen klassement bij de senioren (hoogste klasse).

 Brons all-round

De eerste twee oefeningen bevatte een aantal grote fouten, maar met knots en lint wist ze zich weer te herstellen en scoorde ze toch voor het eerst tijdens een internationale wedstrijd in de 13.000 en 14.000 punten! Dit leverde haar een bronzen medaille en vier onderdeelfinales op! 

 Persoonlijk record

Op zondag startte Cheyenne haar wedstrijddag gelijk sterk en hield dit ook vol tot het einde. Op alle vier de onderdelen verbeterde ze ruim haar persoonlijke record, met als hoogtepunt een 15.150 voor knots. Haar coach Sanne Kouters is tevreden met de progressie. "Bij haar vorige FIG-wedstrijd kwam ze op een gemiddelde van 9.775 per oefening. Nu een paar maanden later is dat al een 13.975. Voor nu is het goed, maar er zijn ook nog genoeg verbeterpunten

We richten ons nu eerst op de Nederlandse kampioenschappen." 

Hoepel: 13.450 -> 4e

Bal: 14.000 -> brons

Knots: 15.150 -> brons

Lint: 13.300 -> brons

Deelname internationale wedstrijd in Zagreb

Cheyenne Stoffer van GTV de Badhoeve heeft meegedaan in de categorie senioren A tijdens de Aura Cup in Zagreb. Ze nam deel met bal en knots en behaalde all-round een 4e plaats met een punten totaal van 22.050. De nummer 1 (Bulgaarse) had een totaal van 22.650. Op het onderdeel knots behaalde Cheyenne een 12.350 en daarmee won ze met ruim een punt voorsprong het goud! Met bal had ze een paar foutjes en kwam ze tot 9.700 punten, dit was voldoende voor de zevende plaats. In vergelijking met de wedstrijd in Griekenland heeft Cheyenne in twee weken laten zien dat ze vooruitgang heeft geboekt op haar D-score. Super goed gedaan Cheyenne! Ga zo door met deze stijgende lijn!

Knots:
D: 6.500
E: 5.850
Totaal: 12.350

Bal:
D: 5.000
E: 4.700
Totaal: 9.700

Deelname internationale FIG wedstrijden - aanvragen FIG licentie

Voor deelname aan internationale FIG wedstrijden moet de sporter in het bezit zijn van een geldige FIG licentie. Zo'n licentie is 2 jaar geldig. Het aanvraag- of verlengingsformulier staat hieronder. 
Daar hoort ook een machtiging bij voor het afschrijven van de kosten (CHF 30).

Graag de pasfoto en kopie van het paspoort als JPEG aanleveren. Het WADA certificaat moet een PDF bestand zijn.

FIG Licentie aanvraagformulie

FIG Licentie verlengingsformulier 

KNGU machtigingsformulier FIG Licentie

De formulieren graag mailen naar vandemast@kngu.nl 

Aanvullende eisen FIG licentie 

Ook moet in het kader van de dopingbestrijding een digitale workshop gevolgd worden via https://adel.wada-ama.org. Na inloggen moet de naam van de bond gezocht worden: Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Als sport moet er gekozen worden voor: Gymnastics. Er moet altijd ingelogd worden als sporter. Er moet dan gekozen worden voor de ALPHA module. Na het succesvol afsluiten van deze module ontvangt u een gepersonaliseerd certificaat. Dit certificaat moet bij de aanvraag voor een licentie gevoegd worden. Deze module kan niet gevolgd worden op een mobiele telefoon maar wel op een tablet of desk- of laptop. Met vragen kunt u contact opnemen met Els van de Mast (vandemast@kngu.nl).

Voor deelname aan buitenlandse wedstrijden dient toestemming te worden gevraagd aan het bondsbestuur.

Deelname aan buitenlandse wedstrijden:

  • Voor deelname aan buitenlandse wedstrijden dient toestemming gevraagd te worden aan het bondsbestuur. Aanvragen hiervoor stuur je naar het bondsbureau, sectie Sport & Win. Zij gaan na of de betreffende wedstrijd een FIG-wedstrijd is. Tevens wordt nagegaan of de wedstrijd niet samenvalt met een KNGU-activiteit, zoals wedstrijd, training of stage. De aanvraag dient 3 weken voor de datum van de buitenlandse wedstrijd ingediend te zijn. Voor de aanvraag is een speciaal formulier, klik hier. Het formulier stuur je naar: wedstrijden@kngu.nl

Organisatie van een internationale wedstrijd in Nederland:

  • Voor de organisatie van een internationale wedstrijd in Nederland dient toestemming te worden gevraagd bij bondsbureau, unit Sport & Win. Een schriftelijke aanvraag stuur je naar: wedstrijden@kngu.nl
Zoeken
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×